Annons
Nyheter

S: "En lång natt"

– Det här är just en undersökning, det blir en lång natt och det kan bli ovisst fram till att alla röster har räknats, sade Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan i en första kommentar i SVT.
Nyheter • Publicerad 19 september 2010

– Vi har känt medvind på slutet, vi får se om den kom för sent när rösterna är räknade, sade Baylan.

Östros spår spännande kväll

Annons

Socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesman Thomas Östros spådde en spännande kväll för TV 4:s reporter.

– Det är ett helt ovisst läge. Jag har känt en väldig vändning av valvinden den senaste veckan, sade han och trodde att de rödgrönas varningar för ökade klyftor och fokusering på sjukförsäkringen gett resultat.

Borgström: "Ett skräckscenario"

På Socialdemokraternas valvaka vill Claes Borgström, talesman i jämställdhetsfrågor, inte riktigt tro siffrorna från SVT:s vallokalsundersökning.

– Det här är ju en prognos och det är ju inte säkert att siffrorna står sig. Men det finns en tendens i de här undersökningarna och det känns i maggropen. Här har ju alliansen inte egen majoritet och om Sverigedemokraterna dessutom kommer in, det är ett skräckscenario, säger Claes Borgström.

– Men jag har fortfarande en stark förhoppning om att det ska ordna sig och det hänger ihop med en väldigt stark önskan om att vi ska få ett regeringsskifte. Vi är fortfarande det största partiet enligt de här siffrorna, så det har ändå vänt för oss, säger han.

Besviken Baylan

– Skulle det här bli slutresultatet är det förstås en stor besvikelse, säger partisekreterare Ibrahim Baylan (S) i en första kommentar.

TT: Vad beror det på?

– De slutsatserna och analyserna får vi vänta med tills vi har slutresultatet, det här är fortfarande en vallokalsundersökning.

Annons

TT: S ser ut att göra ett historiskt dåligt val. Hur stor orsak till det har det rödgröna samarbetet?

– Vi visste att det var en utmaning. Men jag tycker att vi har jobbat på bra ihop.

Om Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare i riksdagen, säger han:

– Det vore ett stort misslyckande för alla etablerade partier.

TT: Vad tycker du att Mona Sahlin ska dra för slutsats om S hamnar runt 30 procent?

– Den typen av långtgående slutsatser finns ingen anledning att dra nu, svarar Ibrahim Baylan.

"Sahlin stark"

Förre s-utrikesministern Jan Eliasson fick i SVT frågan om Sahlins ställning om Valu-resultatet också blir valresultat.

– Hon är en stark och mycket beundrad ledare och hon har verkligen visat statsministeregenskaper i den här valrörelsen, sade han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons