Annons
Nyheter

Ohly: "Vi ger aldrig upp"

Vänsterpartiledaren Lars Ohly var först ut bland partiledarna att kommentera prognoserna. Han började med att elda på partifolket.
Nyheter • Publicerad 20 september 2010

– Ni har slitit som djur i valrörelsen. Vi har slagits mot den ekonomiska, den politiska och mediala makten och gjort det bättre än någon kunnat kräva av oss, sade han.

Sedan manade han till fortsatt kamp mot både högern och främlingsfientligheten. Han uppgav att partiet tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet ska etablera kampen mot högern och driva den antirasistiska kampen

Annons

– Nu har vi ett land som har smittats av högervindarna i Europa och fått ett högerextremistiskt parti in i riksdagen, sade Ohly.

– Vi ger aldrig upp kampen för socialism och rättvisa.

"Vi vågade inte tillräckligt"

Ohly uppgav i en SVT-intervju att det är självklart att han sitter kvar som partiledare. Hans analys av den sannolika valförlusten för de rödgröna var att man inte vågade vara tillräckligt radikal.

– Vi vågade inte förändra tillräckligt. Vi måste våga utmana mer, sade Ohly.

Ohly vägrade möta Åkesson

Vänsterpartiledaren Lars Ohly anlände till SVT strax efter SD-ledaren Jimmie Åkesson. När Ohly skulle in i sminklogen vägrade han gå in i samma rum där Åkesson satt.

På frågan om han ville gå in, svarade Ohly:

– Absolut inte.

Åkesson fick beskedet om Ohlys agerande när han satt i studion.

– Det börjar ju väldigt bra det här, sade han ironiskt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons