Annons
Nyheter

MP: "Rallarsvingar"

Ylva Johansson får stöd av Miljöpartiets Mats Pertoft.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

– Större rallarsvingar får man nog leta efter. Det är en skam för svensk politik och bedrövligt för skolpolitiken. Det här är ren populism, säger han.

Båda tycker att Folkpartiets varning för utslagning i gymnasieskolan med en rödgrön politik är felunderbyggd. "Superflummigt", enligt Pertoft:

Annons

– Björklund utgår från hur det är i dag och att vi ska fortsätta som det är i dag. Men vi genomför merparten av gymnasiereformen, med mer praktik. Det kommer att leda till att fler elever klarar sig. Och han säger inget om att lärlingsprogrammen i dag har 25 procents avhopp. Skoltrötta elever finns överallt.

Vänsterpartiets Rossana Dinamarca är inne på samma linje:

– Problemet är inte att vi ger alla en komplett gymnasieutbildning utan att skoltrötta elever inte får det stöd och den hjälp de behöver och har rätt till. Där har regeringen misslyckats, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons