Annons
Nyheter

MP delar inte Ohlys krav

Även Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson framhöll att den gemensamma ekonomiska politiken i valrörelsen talar för att det blir en gemensam budgetmotion.
Nyheter • Publicerad 29 september 2010

Men det finns även argument emot, anser han.

– Å andra sidan kan man säga att vi har förlorat, det blev ingen rödgrön valseger, där det hade blivit vår gemensamma regeringspolitik, så det finns argument åt båda hållen, sade Eriksson.

Annons

Inte heller MP är överens med Lars Ohly när det gäller att komma överens över blockgränsen om asyl- och flyktingpolitiken. Det måste inte vara den rödgröna uppgörelsen som ligger på bordet.

– Vi är beredda att försöka hitta konstruktiva lösningar för att skapa majoritet i riksdagen kring de frågorna, sade språkröret Maria Wetterstrand.

– Vi har inte satt som villkor att det ska vara vår överenskommelse. Vår förutsättning är att det blir en politik som är bra och bättre än den som är i dag och att vi på så sätt kan skapa en bred majoritet, sade Peter Eriksson.

Den frågan diskuterades dock inte på dagens möte, enligt Eriksson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons