Annons
Nyheter

MP: "Bekymmersamt med SD"

– Det kommer att bli otroligt spännande att följa det här under kvällen. Men det känns åtminstone otroligt bra att vi gått fram så mycket i valundersökningen, upp till 9 procent och till tredje största parti, säger Miljöpartiets partisekreterare Agneta Börjesson sekunderna efter att SVT:s valundersökning presenterats.
Nyheter • Publicerad 19 september 2010

– Men om de här siffrorna stämmer så har ett främlingsfientligt parti röstats in i riksdagen och det är bekymmersamt.

Beklagar att SD kommer in

Annons

Magnus Johansson, ledamot i MP:s partistyrelse, var glad över de grönas stora uppgång men beklagade att det skulle kunna bli så att SD kommer in i riksdagen.

– Vi har känt medvind hela valrörelsen, särskilt på slutet, sade Johansson.

Laget förlorar

Miljöpartiets riksdagsman Karin Svensson Smith är inte särskilt lycklig, trots att hennes parti verkar gå starkt framåt.

– Det är begränsad glädje att vara bästa spelare på plan när laget förlorar. Vi kan inte genomföra våra förslag om vi inte har en majoritet. Jag är realpolitiker och inte intresserad av något annat, det här är ju ett stort steg tillbaka.

Om det var möjligt skulle hon byta bort en del av Miljöpartiets framgångar mot ett annat valresultat.

– Om man kunde kombinera en rödgrön majoritet med att Sverigedemokraterna inte kom in i riksdagen så skulle jag byta bort hela ökningen.

Garthon vill se majoritet mot SD

Miljöpartisten Per Gahrton framhöll i en kommentar att det är en riksdag folket valt, inte en regering.

– Det är i riksdagen besluten ska fattas. Om det är 96 procent där som inte är främlingsfientliga så vore det väl tusan om inte de skulle kunna enas mot de övriga 4 procenten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons