Annons
Nyheter

Kjaersgaard: "Reinfeldt är pinsam"

– Det är pinsamt när Fredrik Reinfeldt inte vill rätta sig efter väljarnas beslut och samarbeta med Sverigedemokraterna.
Nyheter • Publicerad 20 september 2010

Det säger Dansk folkepartis ledare Pia Kjärsgaard i en kommentar till Danmarks Radio (DR).

Kjärsgaard, som själv valtalat för SD i Skåne, vill inte kalla partiet för systerparti.

Annons

– Så väl känner vi inte varandra än, säger hon. Men behandlingen av SD påminner henne om problemen för det egna partiet i början.

– De har utsatts för så stora orimligheter att man nästan inte tror sina egna öron och ögon . . . det visar att den svenska demokratin dessvärre inte fungerar, konstaterar DF-ledaren.

Efter valet 1998 var det ingen som ville ta i DF ens med "eldtång". Men efter valet 2001 då den nuvarande regeringen med Venstre och Konservative tillträdde har partiet haft ett "solitt och trovärdigt samarbete" med regeringen. Hennes råd till SD-ledningen om hur man ska närma sig de andra riksdagspartierna grundas därför på egna erfarenheter:

– Ta det bara lugnt. Det ordnar sig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons