Annons
Nyheter

Jubel och besvikelse hos V

Jubel blandades med besvikna suckar på Vänsterpartiets valvaka när siffrorna från vallokalsundersökningen visades.
Nyheter • Publicerad 19 september 2010

Det jublades över de egna siffrorna och över Miljöpartiets siffror, men sedan blev det tyst.

– Det verkar som om de borgerliga vinner. Det är klart man är besviken, fast kanske inte särskilt förvånad. Vi hann inte ifatt, säger Josefin Brink, riksdagsledamot för partiet.

Annons

– Det innebär att det ser väldigt mörkt ut för Sverige de närmaste fyra åren.

Sverigedemokraternas siffror väckte allmän förstämning i lokalen. Spridda burop och kraftord kunde höras.

"Fantastiskt roligt"

– Fantastiskt roligt, sade Vänsterpartiets partisekreterare Anki Ahlsten om partiets lilla uppgång enligt SVT:s undersökning.

Men, tillade hon, det vore beklagansvärt om S stora tapp står sig till slutet.

"Har sett värre ut"

Det allmänna intrycket efter att de församlade hade hunnit smälta vallokalssiffrorna var att man inom vänstern nu måste förbereda sig, inte bara på ytterligare fyra år i opposition, utan också på att skärpa attackerna mot Sverigedemokraterna. Det utlovades bland annat en antirasistisk kampanj.

– Glöm inte att det hade kunnat se ännu värre ut. Och glöm inte att det blåser en internationell högervind, sade John Hörnquist, ordförande i Vänsterpartiets Stockholmsdistrikt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons