Annons
Nyheter

Goda betyg för Maud Olofsson

22 procent blev mer positivt inställda till centerledaren Maud Olofsson efter tisdagskvällens utfrågning i SVT.
Nyheter • Publicerad 8 september 2010
Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Tolv procent av de tillfrågade blev mer negativa. 74 procent ger henne betyget godkänt eller bättre. Snittbetyget – både bland kvinnor och män – blev 3,4. Bäst betyg fick hon i åldersgruppen 65 plus och sämst bland de yngre.

Sifo har gjort undersökningen på uppdrag av Aftonbladet. 1 000 personer tillfrågades.

Annons

I en annan opinionsmätning som presenteras i dag, gjord av Novus för TV 4, sjunker stödet för Socialdemokraterna samtidigt som Vänsterpartiet vinner nya väljare. Den borgerliga alliansen har ett statistiskt säkert försprång på 5,5 procentenheter till den rödgröna oppositionen. S, V och MP får tillsammans det lägsta stödet hittills i Novus mätserie sedan valet 2006.

Novus telefonintervjuade 2 000 personer den 31 augusti–6 september.

I United Minds mätningar, som Aftonbladet nu publicerar dagligen fram till valdagen, är alliansen i fortsatt ledning. M, C och KD ökar, så gör även S och V.

Bland förlorarna i onsdagens mätning finns MP, FP och SD. För blocken är siffrorna 47,7 procent för allianspartierna mot 45,3 för de rödgröna. Båda blocken har då ökat – med 1,5 respektive 0,5 procent. United Minds intervjuade 1 161 personer mellan den 2 och 7 september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons