Annons
Nyheter

Gapet minskar mellan blocken

Oppositionen närmar sig alliansen i striden om regeringsmakten men fortfarande leder det borgerliga blocket,
enligt tre mätningar dagen före valet.
Nyheter • Publicerad 18 september 2010

I samtliga tre mätningar tappar den borgerliga alliansen stöd, samtidigt som de rödgröna går framåt. I Sifos mätning, som publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten, krymper gapet mellan blocken till 4,6 procentenheter, en minskning med 1,8 procentenheter jämfört med föregående mätning.

I Synovates mätning, som publiceras i Dagens Nyheter och Sydsvenskan, är skillnaden 6,4 procentenheter (minus 2,5). I United Minds/Aftonbladets mätning är gapet nere på 3,0 procentenheter (minus 1,8).

Annons

Ställningen mellan alliansen och de rödgröna är enligt mätningarna 49,9–45,3 (Sifo), 49,2–42,8 (Synovate) respektive 46,9–43,9 (United Minds).

Stödet för Sverigedemokraterna (SD) varierar stort i de tre opinionsundersökningarna. Enligt Sifo tappar partiet 0,8 procentenheter till 3,8 procent och SD skulle därmed inte nå riksdagen. I Synovates mätning tappar SD 1,6 procentenheter till 5,9. I United Minds är SD fjärde största parti med ett väljarstöd på 7,2 procent (plus 0,1).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons