Annons
Nyheter

Aktörerna (C)

Centerpartiets viktigaste namn:
Nyheter • Publicerad 12 september 2010

Maud Olofsson:

Född 1955 i Arnäsvall, Ångermanland. Hon är gift och har tre barn, bosatt i Högfors, Västerbotten. Om hennes utbildning står ingenting på regeringskansliets hemsida. Hon blev partiledare i Centern 2001 efter Lennart Daléus. Först ett år senare blev hon riksdagsledamot. Dessförinnan var hon vd för hushållningssällskapet i Västerbottens län.

Annons

Maud Olofsson är betydligt mer marknadsliberal än sina föregångare.

Eskil Erlandsson:

Född 1957. Han kommer från Torpa i Ljungby kommun, där han fortfarande bor på gården, som brodern driver.

Han kom in i riksdagen 1994 och var fram till 2006, då han blev jordbruksminister, ordförande i försvarsutskottet. Dessförinnan var han kommunalråd i Ljungby. Hans mest uppmärksammade insats hittills är matkampanjen som går ut på att Sverige ska bli bäst i världen på mat.

Andreas Carlgren:

Född 1958. Innan han blev miljöminister 2006 var han generaldirektör för integrationsverket i sex år.Han satt i riksdagen 1994-1998 och var dessförinnan kommunalråd på Ekerö. Tio år tidigare var han ordförande i Centerns ungdomsförbund, CUF. Carlgren är svag för klarinettspel och rostbiff med vitlök.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons