Annons
Nyheter

V: Snyggare fasad – samma innehåll

Jag har hela tiden hävdat att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, vilket de själva ivrigt förnekat.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010

De har de senaste åren försökt visa upp en snyggare fasad och tonat ner den öppna rasismen. Mot den bakgrunden är det för mig obegripligt att de levererar en så vedervärdigt rasistisk reklamfilm i valspurten, som den TV4 förståeligt nog vägrar sända. Många människor har redan sett filmen via Youtube och kunnat konstatera att filmen förmedlar ett rent rasistiskt budskap, om än förklätt till islamofobi istället för ren rasbiologi.

Filmen föreställer en skrämd äldre dam med ”svenskt utseende” och rollator. Hon går i en mörk tunnel, skräckmusiken dånar och kvinnan blir förbisprungen av ett antal kvinnor med barnvagnar. Alla kvinnor bär heltäckande slöjor, burka och niqab. Budskapet är att det är muslimska invandrares fel att många pensionärer har det knapert. Ett klassiskt sätt att peka ut syndabockar, väl beprövad i Tyskland i mitten av förra seklet.

Annons

Sverigedemokraterna försöker ge sken av att äldre invandrare har det bättre ställt än svenska pensionärer. Det är en ren bluff, en äldre invandrare som inte har arbetat i Sverige, får 4 784 kronor i äldreförsörjningsstöd, summan är baserad på en skälig levnadsnivå. Äldreförsörjningsstöd utgår till såväl svenska medborgare som till invandrade pensionärer, en svensk ”fattigpensionär” får inte lägre bistånd än en invandrad!

Sverigedemokraternas lögner retar upp en del äldre som i ren frustration skriker ”ut med alla muslimer och hucklekärringar”! Byt ut det mot jude och judinna så har vi 30-talet i retur. Testa med att byta ut ordet muslim mot jude i alla reklambudskap från Sverigedemokraterna så förstår var och en att det är ett rent rasistiskt parti som jagar era röster. Låt oss hålla rasismen borta från våra beslutande församlingar, det är illa nog ute i Europa redan.

Det börjar stinka alltmer 30-tal om Europa. I Frankrike deporterar man romer, i Italien skickas kineser ut ur landet och romerna förföljs, och i Tyskland har en topppolitiker gett ut en bok där han påstår att folk från Turkiet och Mellanöstern har lägre intelligens och att Tyskland fördummas när de föder många barn. Hans tes för tankarna till den tyska rasideologin på 30-talet. Låt oss inte göra om 30-talets förödande misstag!

Lennart Andreasson V

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons