Annons
Nyheter

Sjukvårdspartiet: Tala klarspråk om Skene lasarett

Den 1 juli uttalande sig regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S) i Borås Tidning om den socialdemokratiska visionen för närsjukvården och de lokala sjukhusen.
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Foto: Lennart Magnusson

Han beskrev visserligen att det var oklart vilken typ av vård de ville bedriva på Skene lasarett eftersom de fortfarande utredde vilka behov som finns, men gav sken att det mycket väl kunde handla om ökad dagkirurgi, eller ett öppnande av akutmottagningen.

Med anledning av att Sjukvårdspartiet förra veckan uppmärksammade det faktum att Skene lasarett står inför en snar ombyggnad, som kommer att omöjliggöra en återuppbyggnad av akuten, såg däremot hans partikollega tillika sjukhusstyrelsens ordförande, Peter Rosholm (S), inte några som helt problem med att akutens lokaler försvinner eftersom de faktiskt bestämt att det inte skall finnas någon akut i Skene.

Annons

Sjukvårdspartiet konstaterar därmed att dessa båda herrars vision för närsjukvården och de lokala sjukhusen antingen skiljer sig något åt. Eller kan det vara så att den utredning som Gert-Inge Andersson hänvisade till nu är klar, och inte visade sig innehålla någon vision om att återigen öppna akuten på Skene lasarett?

För oss utan partibok framstod däremot regionstyrelseordförandens uttalande redan från början mest som välvilligt tomt prat, för att blidka en överkörd folkopinion, men som vid en närmare granskning visade sig sakna någon som helst grund. Sjukhusstyrelseordförandens retorik känner vi däremot igen från den socialdemokratiska politiken som resulterat i ett allt mer brandskattat lasarett i Skene.

Orvar Martinsson

Partiordförande Sjukvårdspartiet

Els-Marie Ragnar

Partisekreterare Sjukvårdspartiet

Roland Abwin

Kassör Sjukvårdspartiet

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons