Annons
Nyheter

Satsningar som redan är genomförda

Du, Ida Legnemark, nämner några, som du kallar konkreta, kultursatsningar men talar i stort sett bara om att ni vill göra vissa satsningar.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

För att det verkligen skall upplevas som konkreta förslag bör du väl också tala om hur ni skall förverkliga dem. Under folkpartistisk ledning har sexpartikoalitionen redan genomfört i stort sett alla era ”satsningar”, och särskilt slår vi vakt om kultur till barn och unga. Så här ser det ut:

Förutom kulturinstitutionernas fina arbete gör vi en kraftig satsning på uppsökande verksamhet i strävan efter att göra kulturen tillgänglig för alla, i skolan, på arbetsplatser, på särskilda boenden för äldre, i kommundelarna genom en utbyggd bokbussverksamhet. Stadsbiblioteket har fått kraftigt ökade resurser för att modernisera hela institutionen.

Annons

Vi arbetar ständigt för att öka jämställdheten i samhället, men jag kan erkänna att vi inte alltid lyckas fullt ut, men Stadsteaterns jämställdhetssatsning har varit en förebild.

Vi stöder redan kulturaktiviteter i kommundelarna på olika sätt. Kulturskolefilialerna på Hässleholmen, Norrby och Sjöbo är bra exempel, och jag kan ge fler. Genom Kul-året erbjuds alla elever i år ett i skolan att utan avgift ta del av Kulturskolans hela utbud.

Rockborgen ligger inte under kulturnämnden, men vi följer verksamheten där med intresse. Sexpartikoalitionen har alltså, som sagt, i stort sett redan konkret genomfört det ni säger att ni vill göra.

Bengt Wahlgren (FP)

ordförande i Borås kulturnämnd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons