Annons
Nyheter

S abdikerar för Miljöpartiet

Tomas Gustafson (S) anklagar i BT 1/9 Centerpartiet för att inte göra tillräckligt för miljön.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Vad Gustafsson och Socialdemokraterna själva vill göra för miljön framgår däremot inte.

Faktum är att hans parti sedan samarbetet med Miljöpartiet intensifierades, inte presenterat ett enda eget förslag inom miljöområdet. Socialdemokraterna har fullkomligt abdikerat för Miljöpartiets tillväxtfientliga miljöpolitik som vid en närmar granskning visar sig bestå av mer prat än resultat.

Annons

Att hänvisa till Naturskyddsföreningens (SNF:s) granskning av partierna duger inte. SNF-undersökningen visar vilka partier som vill göra precis det som SNF vill att de ska göra. Centerpartiet fokuserar på att nå de nödvändiga miljöresultaten istället för att göra saker exakt som SNF vill. Samtidigt kan det vara bra för Gustafsson att känna till att Socialdemokraterna fick lägre betyg än Centerpartiet i SNF:s granskning. Så kasta inte sten i glashus!

Några andra korta klargöranden om de ”misslyckanden” som Gustafson tar upp i sin insändare: 

Strandskyddet har stärkts i redan exploaterade områden och lättats en aning i de glestbefolkade delarna av landet med väldigt många stränder. Något hot mot allemansrätten är det inte. 

Supermiljöbilspremien ska stimulera till teknikutveckling och riktar sig till de bilar som släpper ut allra minst växthusgaser. Redan idag finns det några supermiljöbilar på marknaden och fler är förhoppningsvis på väg. 

Alliansens energiöverenskommelse öppnar inte för fler kärnkraftsreaktorer. Den gör det möjligt att ersätta befintliga reaktorer med nya. Samtidigt står det klart att det inte ska utgå några statliga subventioner för detta. 

Licensjakten på varg kombineras med en regionalisering av förvaltningen samt insatser för att stärka vargstammens genetik. Det behövs både en ökad acceptans och mindre inavel för att vargstammen ska kunna bli livskraftig.

Centerpartiet är alliansens gröna röst. Vi är ett borgerligt parti som företräder en framtidsinriktad miljöpolitik med stor tilltro till människors förmåga och till teknisk utveckling. Nu söker vi mandat för att driva miljöfrågorna även under nästa mandatperiod.  

Kerstin Hermansson (C)

riksdagskandidat Sjuhärad

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons