Annons
Nyheter

Rasism räddar inga pensioner

Sverigedemokraterna lanserade nyligen sin valvideo, en bisarr historia där burkaklädda kvinnor tävlar med pensionärer om statens pengar.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Varför inte ställa andra gruppers kostnader mot pensioner om man nu skall löpa hela linan ut. Ett verkligt kostsamt problem i samhället är kriminella personer.

I debatten angavs att det i Sverige finns mellan 5 och 30 kvinnor som bär burka. Jag tar mig friheten att förmoda att få av dessa förekommer i några kriminalregister.

Annons

SD är däremot känt för att ha en extremt hög andel aktiva med kriminell bakgrund bland politiska partier. Så även om 100 procent av de burkabärande kvinnorna hade begått några brott vore det en droppe i havet mot antalet kriminella politiska aktiva inom SD. Om vi verkligen vill spara kostnader vore det mer lönsamt för samhället att fokusera på kostnaden för Sverigedemokraternas medlemmar än på kvinnor med burka.

Med sverigedemokraternas egen logik så innebär deras egna medlemmar ett oändligt mycket större hot mot pensionärernas levnadsstandard.

Men genom den politik som alla vi andra partier står för så har vi inte en politisk kultur där vi ställer människor mot varandra, vi har en tradition där man omfattas av rättssäkerhet och social trygghet oavsett om man bär heltäckande burka, har kulmage och cykelbyxor offentligt, eller är sverigedemokrat.

Allt detta borde Sverigedemokraterna vara tacksamma för ?istället för att motarbeta. Sverige står inför många allvarliga utmaningar. Sverigedemokraterna har bara ett svar på alla frågor, och det enda svaret är till råga på allt fel.

Världens ekonomi lider av den allvarligaste krisen på decennier, en kris som långt ifrån är över. Vi har en ålderskris där det om några år kommer saknas svenskar i arbetsför ålder för att täcka pensionsavgångar och hålla både privat och offentlig sektor igång. Ett parti vars enda kompetens är att sprida skrämselpropaganda och fördomar är inte till någon som helst hjälp för Sverige. Kasta inte bort din röst den 19 september.

Joakim Wohlfeil

riksdagskandidat för Kristdemokraterna

fd generalsekreterare för Ungdom mot rasism/Alla olika alla lika

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons