Annons
Nyheter

MP: Hälsa och kollektivtrafik i fokus

Regionvalet kallas ibland för det bortglömda valet.
Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Men vilket parti du väljer för den blå, landstingsvalsedeln, har stor påverkan på hur hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken ser ut.

Miljöpartiet vill ha mångfald i vårdens innehåll. Det är inte bara fråga om vård, det handlar också om hälsa, egenvård, friskvård och förebyggande insatser.

Annons

Miljöpartiet vill satsa mer pengar än något parti på folkhälsa. Vi förespråkar helhetssyn och tror i likhet med majoriteten av invånarna att beprövad komplementärmedicin har en roll i framtidens hälso- och sjukvård.

Miljöpartiet vill utveckla närsjukvården. Det innebär en fortsatt satsning för att öka vårdcentralernas tillgänglighet och öppettider, att få in specialister i hemsjukvård och primärvård och att förbättra samverkan med och stödet till den kommunala äldreomsorgen.

Särskilda medicinska äldrevårdsavdelningar ska inrättas i samtliga sjukvårdsområden.

Vi vill satsa på barns och ungdomars hälsa och ge mer resurser till barn- och ungdomspsykiatrin. Vi vill öka personalens kompetens så att alla människor, oavsett etnisk bakgrund, sexuell identitet, funktionsnedsättning eller kön, ska ges ett likvärdigt bemötande och en likvärdig behandling.

Miljöpartiet är det parti som vill satsa mest resurser till Västtrafik och utbyggd kollektivtrafik. Vi ser kollektivtrafiken som en viktig del i arbetet för bättre miljö, jämställdhet, folkhälsa och trafiksäkerhet. Att fler ställer bilen gynnar både samhälle och individer och därför är det politikens uppgift att göra det enkelt och bekvämt att resa kollektivt.

Miljöpartiet vill bygga ut kollektivtrafiken i hela regionen. Vi vill införa familjebiljett där vuxen kan resa med fyra barn gratis, låta Fritidskortet gälla från klockan 14 och låta pensionärer resa gratis i lågtrafik. Därför bör du rösta på Miljöpartiet även i regionvalet.

Staffan Falk (MP)

Birgitta Losman (MP)

kandidater till regionfullmäktige

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons