Annons
Nyheter

MBP: Marks kommunstyrelse prioriterar basket

Det är skamligt att samtliga partiers företrädare i Marks kommuns ledning, kommunstyrelsen, totalt respektlöst slänger iväg 900 000 kronor av dina skattekronor i BK Marbos basketkorg med motiveringen att motståndarna kommer från hela landet, bland annat Luleå i norr och Visby i öster.
Nyheter • Publicerad 5 september 2010

I handlingarna till kommunstyrelsen stod det att pengarna tas från kommunstyrelsens anslag för sponsring.

Jag har aldrig funnit något konto för sponsring i kommunstyrelsens budget. Mycket riktigt när jag ställde frågan angående sponsorkontot, det har aldrig existerat blev svaret.

Annons

Man skulle försköna skrivelsen till beslut med denna bluff, så att det framstod som att det inte ekonomiskt påverkade andra mer viktiga satsningar i kommunen. Det skulle uppfattas som om pengarna var öronmärkta och avsatta för sponsring.

Som jag och Markbygdspartiet ser det finns det hur många korgar som helst att kasta denna ansenliga summa av 900 000 skattekronor i, och som skulle komma dig som kommuninvånare till större nytta.

Kärnverksamheterna, så som äldreomsorg, skola, skötsel av vägar, grönytor och planteringar i vår kommun, blöder ekonomiskt. Alla partier i kommunstyrelsen, förutom Markbygdspartiet, tyckte att det var viktigare att BK Marbos basketlag skulle kunna åka till Luleå och Visby och spela basket för våra gemensamma skattepengar.

Men när samma politiker och partier skriver och talar till dig inför valet, vill de övertyga dig om att de ser till ditt bästa och är ekonomiskt ansvarstagande och att skattekronorna skall satsas på din välfärd i Mark.

Bara du som väljare kan bedöma och utvärdera det ekonomiska falskspelet. Lämplig tid för att komma fram till en slutsats av din egen bedömning är före valdagen den 19 september.

All ära till framgången för BK Marbos basket damlag, men det är ingen prioriterad kommunal ekonomisk angelägenhet att spela bra basket tycker Markbygdspartiet.

Henry Sandahl (MBP)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons