Annons
Nyheter

M: Vi sätter jobben och stabila finanser främst

Alliansen har regerat tillsammans under fyra år. Nu söker vi fortsatt stöd för en regering som ser till hela Sveriges bästa.
Nyheter • Publicerad 17 september 2010
Foto: 

Med bara några dagar kvar till valet är Moderaternas löfte till väljarna tydligt: Om vi fårfortsatt förtroende på söndag så kommer vi att sätta jobben först.

Mot vår jobbpolitik står de rödgrönas politik för höjda skatter på jobb. Jämfört med alliansens förslag innebär den politiken 504 kronor mer i skatt för en sjuksköterska, 536 kronor för en gymnasielärare eller 570 kronor för en polis – varje månad.

Annons

Totalt skulle 4,4 miljoner löntagare få höjd skatt med de rödgröna vid makten, jämfört med alliansens förslag. Det kan handla om 12 000 kronor om året för en vanlig familj.

Vi tar strid mot dessa höjda skatter för vanligt folk. Välfärdens verksamheter och personal går för oss före ökade ersättningar till mer välavlönade människor som inte jobbar. Vi säger dessutom nej till de rödgrönas ungdomsskatt som skulle fördubbla kostnaden för att anställa unga under 26.

Vårt stopp för höjd bensinskatt står mot deras förslag om höjd skatt på bensin och diesel och vi motsätter oss den kilometerskatt som skulle leda till dyrare transporter, service och varor.

Moderaterna och alliansen sätter jobben först. Vi har redan halverat kostnaden för att anställa unga, vilket ger förutsättningar för att flerungdomar ska få jobb nu när det börjar ljusna. Vårt jobbskatteavdrag ger undersköterskan en extra månadslön i plånboken varje år. Vi har därtill infört lärlingsutbildningar och vi har underlättat för företag att starta och växa i Sverige.

Nu fortsätter vi på arbetslinjen genom fler lärlingar på gymnasiet, en särskild lärlingsprovanställning för dem under 23 år och fortsatt halverad arbetsgivaravgift för ungdomar. Dessutom förstärker vi resurserna till Arbetsförmedlingen för bättre matchning och stöd åt dem som har lite svårare att komma in på arbetsmarknaden.

Det ska löna sig bättre att arbeta. Därför kommer vi att fortsätta sänka skatten för 6,1 miljoner löntagare och ålderspensionärer – om ekonomin tillåter.

Alliansregeringen tog ansvar för Sveriges ekonomi under finanskrisen. Det betyder att vi har råd att tänka framåt i en tid när andra europeiska länder tvingas spara och skära ner. Den ansvarsfulla linjen gäller fortsatt. En röst på Moderaterna och alliansen är den enda garanten förordning och reda i Sveriges ekonomi.

På söndag är det val. Fyra år med Moderaterna och alliansen har inneburit många viktiga reformer och att vi har slagit in på en ny väg för Sverige. Nu ska vi fortsätta ta ansvar för ekonomin och ge goda förutsättningar för företagande och jobb åt fler. Så möter vi framtidens utmaningar.

Fredrik Reinfeldt (M)

statsminister

Annons

Jan Ericson (M)

riksdagsledamot Södra Älvsborg

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons