Annons
Nyheter

M står för verklig valfrihet

Svar till Lena Palmén (BT 9/9).
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

En trygg och säker äldrevård ska vara något självklart som alla ska räkna med. Borås stad ska erbjuda en äldreomsorg som möter våra invånares behov.

Valfrihet handlar inte bara om vilka insatser utan även vem eller vilka som utför dem. Lena Palmén skriver att brukare måste få lära känna och möta sin personal. Vi tycker att du som individ även ska få bestämma vem vårdgivaren ska vara. Det är verklig valfrihet.

Annons

Lena Palmén efterfrågar tidiga insatser. Jag hoppas att hon är medveten om att Borås stad har infört en förenklad biståndsbedömning.

Det innebär att du själv vet bäst vad du behöver för hjälp och i samarbete med kommunen skräddarsyr dina insatser.

Lena Palmén är bedrövad men hon verkar inte vara särskilt bekymrad för alla de människor som arbetar inom den privata hemtjänsten eller de vårdtagare som valt privata utförare framför kommunen.

Är hon för valfrihet så måste hon också stå upp för deras rättigheter. Skulle inte alla med? Hon svarar inte heller på vem hon anser att Kommunal företräder, deras medlemmar eller Socialdemokraterna?

Vi Moderater står upp för verklig valfrihet, vi anser att människor, oavsett ålder, ska få bestämma över och kunna påverka sina liv.

Vår syn på valfrihet går inte i överförmynderiets tecken.

Cecilie Tenfjord-Toftby (M)

riksdagsledamot Borås

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons