Annons
Nyheter

M: S vill ta bort valfriheten

Vid ett seminarium på Högskolan i Borås sa Lena Palmén att om Socialdemokraterna vinner valet ska all vård som utförs av privata vårdgivare inom hemtjänsten återtas i kommunal verksamhet.
Nyheter • Publicerad 5 september 2010

Trygghet är A och O för alla människor. Jag arbetar hårt för att skapa ett tryggt samhälle för alla och blir bestört av detta uttalande som äventyrar våra äldres trygghet och valfrihet. Detta kan få ödesdigra konsekvenser för dem som valt privata utförare inom hemtjänsten.

Möjligheten att själv få välja vem som ska ge vård i hemmet är otroligt viktigt och detta är idag möjligt för våra pensionärer i Borås kommun. Detta stärker individen, ger ökad egenmakt, skapar trygghet och bäddar för kvalitet inom vården. Denna trygghet vill nu Vänsterpartierna med Socialdemokraterna i spetsen rycka undan för våra pensionärer. 

Annons

Tror de att våra äldre inte är kapabla att bestämma över sina egna liv för att de slutat arbeta? Blir de skyddade när de tas ifrån rätten att välja själva? 

Möjligheten att påverka sin vårdsituation är något som fortfarande inte är en självklarhet för alla. Du som är under 65 och har rätt till hemtjänst saknar hel denna valmöjlighet. Har Borås stad infört en egen myndighetsålder vid 65 år för val av hemtjänst? Jag hoppas att den positiva valfrihetsutvecklingen som vi har sett i Borås stad kan fortsätta så att alla som har hemtjänst kan välja vem som skall utföra vården i hemmet. Vi moderater vill se en ökad valmöjlighet för alla och jag vill att varje invånare ska kunna påverka sitt eget liv i en större utsträckning.

Jag är också bedrövad över förhållandena för de anställda som idag arbetar i hemtjänsten inom den privata sektorn. Vad händer med deras arbeten om Lena Palméns vision blir verklighet? Flertalet av de anställda är anslutna till facket Kommunal. Varför har inte Kommunal reagerat på detta uttalande när deras medlemmar hotas? Vilka företräder Kommunal – Socialdemokraterna eller sina medlemmar?

Jag vill se tydlighet för invånarna i Borås kommun och för Kommunals medlemmar och jag vill se en trygg vård för våra äldre!

Cecilie Tenfjord-Toftby (M)

riksdagsledamot Södra Älvsborg

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons