Annons
Nyheter

M: S har inga idéer för att korta väntetiderna

Väntetiderna på akuten har blivit en valfråga i Västra Götalandsregionen. Vi moderater lovade redan i juni att alla patienter som söker sig till en akutmottagning ska ha fått en kvalificerad bedömning inom en timma.
Nyheter • Publicerad 5 september 2010

Nu lovar Socialdemokraterna detsamma. De största vinnarna är patienterna. Men väljarna bör ställa sig frågan om Socialdemokraterna kommer att leverera.

I juli 2010 klarade akutmottagningarna i Västra Götalandsregionen av att ge 56 procent av patienterna en läkarundersökning inom 90 minuter. Nu lovar socialdemokraterna att 90 procent av patienterna ska få träffa en läkare inom en timme nästa år. Men man vill inte införa några åtgärder eller föra till extra resurser för att lyckas.

Annons

Akutmottagningen är en del av en kedja – vill man minska väntetiderna på akutmottagningen måste man lösa också problemen innan och efter akutmottagningen. Moderaternas valmanifest ser till sjukvårdens helhet och innehåller konkreta förslag för att öka tillgängligheten till den akuta sjukvården – både genom bättre ambulanssjukvård och kortare väntetider på akutmottagningarna. 

Ökade krav från politiskt håll kräver också ökade resurser. I det moderata budgetförslaget avsatte Moderaterna därför 150 miljoner kronor extra för att förstärka ambulans- och akutverksamheterna. Socialdemokraterna tillför inga extra medel.

Nu lovar både vi och Socialdemokraterna samma sak – frågan är vem som är mest trovärdig i att lyckas genomföra vallöftet.

Johnny Magnusson (M)

vice ordförande i regionstyrelsen

gruppledare för Moderaterna i Västra Götalandsregionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons