Annons
Nyheter

M: Ökad personaltäthet utan skattehöjning i Bollebygd

Två saker är särskilt avgörande för om en kommun ska få en positiv utveckling eller inte.
Nyheter • Publicerad 17 september 2010

Dels handlar det om kommunens ekonomi som måste vara under kontroll och uppvisa sådana årliga resultat att kommunen klarar såväl den löpande driften som angelägna investeringar. 

Det handlar också om förutsättningarna för det politiska arbetet. En stabil majoritet, som också kan samarbeta över blockgränser i avgörande frågor, utgör en god grund för långsiktiga beslut.

Annons

Till detta kan läggas den oerhörda betydelse det har att personalgruppen präglas av hög kompetens, kontinuitet och gott ledarskap.

I Bollebygds kommun sammanfaller alla dessa goda förutsättningar och gör att Bollebygd idag är en av Västra Sveriges mest attraktiva kommuner.

Det delårsbokslut som kommer i valveckan är också en glädjande läsning. Ekonomin uppvisar nu positiva resultat på en nivå som vi inte sett sedan den stora nedgången 2008 och helt i nivå med våra uppsatta mål. 

Vi befinner oss i slutspurten av valrörelsen. De olika partierna presenterar sina förslag om hur en redan bra kommun ska kunna bli ännu bättre. Ytterst är det en fråga om förtroende. 

För oss moderater är det viktigt att åter kunna förstärka organisationen efter de senaste årens sparande.  Det handlar bl.a. om ökad personaltäthet i skola, förskola och äldreomsorg samt olika kvalitetshöjande åtgärder. Vi vill och kan, till skillnad från oppositionen, göra det utan skattehöjning tack vare att vi har ordning och reda i kommunens ekonomi.

Vi har ett gediget handlingsprogram med en rad saker vi vill genomföra under de kommande fyra åren. Av det som vi redan planerar för fullt kan jag nämna:

- kultur- och musikskola (alla grundskoleelever ska redan ha fått information om detta)

- ny brandstation i Töllsjö

- omvandling av Rinna till ett fritids- och rekreationsområde,

- nybyggnad av 2 förskolor (12 avdelningar) under 2011

Annons

- totalrenovering av Bollebygdskolan inkl. nytt kök och ny matsal

- ökad satsning på anhörigvården

- införande av ett driftsstöd till kommunens bygdegårdar

- planering för etapp 2 på Krafthuset

- ökad trafiksäkerhet i bl.a. Olsfors/Hultafors

- nya gång- och cykelvägar, bl.a. utmed Töllsjövägen till Brandshed

- kvalitetshöjning på det kommunala dricksvattnet i alla tätorterna mm. mm.

Nu ber vi om ditt stöd för vår politik och våra planer för Bollebygds kommuns utveckling. Vi lovar att vi även i fortsättningen ska vara en garanti för politisk stabilitet och ekonomiskt ansvarstagande.

Christer Johansson (M)

Bollebygd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons