Annons
Nyheter

M, KD beredda styra regionen

Sedan Alliansregeringen tog över makten har en rad satsningar på den svenska välfärden gjort att köerna inom sjukvården minskat och patienternas makt och valfrihet ökat.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Det har gjorts stora satsningar på psykiatrin samtidigt som det har blivit billigare att gå till tandläkaren.

Sjukvårdsfrågorna hör till de absolut viktigaste för väljarna. Ändå brukar regionvalet kallas ”det glömda valet”. Visst spelar det en avgörande roll för vår sjukvård vem som styr i Stockholm. Men för invånarna, patienter, anhöriga och personal i Västra Götaland spelar det också en stor roll vem som har makten i vår region.

Annons

Moderaterna och Kristdemokraterna har under de gångna fyra åren bedrivit en konstruktiv oppositionspolitik i Västra Götalandsregionen och arbetat för en positiv utveckling av sjukvården och också vunnit gehör för en hel del förslag. Det tydligaste och viktigaste exemplet är införandet av VG Primärvård som inneburit större patientinflytande och att fler än 60 nya vårdcentraler startats i regionen. På detta område har regionen gått i samma riktning som regeringen, vilket är en förutsättning för att den nationella politiken och de statliga ekonomiska satsningarna ska bli verkningsfulla och komma regioninvånarna till del.

Alliansregeringen har gett klara och tydliga besked om vad man vill göra för att förbättra och stärka sjukvården under kommande mandatperiod.

Den 1 januari 2011 träder en ny patientsäkerhetslag i kraft. Man vill ytterligare förstärka vårdgarantin genom att utveckla kömiljarden och verka för att tiden mellan första kontakt med vården och inledd behandling ska kortas. Utöver detta vill man också att den stora psykiatrisatsningen ska permanentas. Men för att dessa satsningar ska nå genomslag krävs att kommuner och landsting tar gemensamt ansvar med staten. Här finns mycket kvar att göra för Västra Götalandsregionen.

Moderaterna och Kristdemokraterna vill få väljarnas förtroende att tillsammans med Centern och Folkpartiet förbättra sjukvården i vår region.

Johnny Magnusson (M)

oppositionsråd

Monica Selin (KD)

oppositionsråd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons