Annons
Nyheter

FP: Gå inte på SD:s fagra löften

Vill du att ett parti där medlemmar som i rent rasistisk anda påstår att vissa invandrare har en aggressiv gen ska vara med och fatta beslut om Sveriges lagar eller hur det kommunala ska skötas.
Nyheter • Publicerad 17 september 2010
Bakom värdeorden trygghet och tradition döljer sig en rasistisk anda och en vapenfixerad f.d. legosoldat som vill in i Borås fullmäktige. Se upp, manar Anne-Marie Ekström (FP).Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Vill du att en person som varit legosoldat i kriget i Bosnien och lägger ut vapen på sin facebook ska sitta i Borås kommunfullmäktige. Vill du låta ett parti som gör glädjekalkyler och far med osanningar påverka landets styrning? 

Svaret är lätt. Gå inte på de löften som Krister Marconi (SD) ger i sin debattartikel i BT den 12 september. Sverigedemokraterna utlovar en rad reformer, varav en del är bra, men de talar inte om hur de ska betalas. Den enda lösningen är att Sverige ska minska invandringen. De beräkningar de gjort över vad som kan sparas har experter dömt ut som rena glädjekalkyler. Det som inte heller tas med i beräkningen är hur SD ska lösa de problem de påstår finns i landet på grund av invandringen. 

Annons

Det är viktigt att tala om att vi har misslyckats med integrationen under många år. Folkpartiet har vågat ta debatten om att det finns problem, vilket vi fått en del kritik för, men det gäller också att hitta lösningar. 

Regeringen med folkpartistiska integrationsministern Nyamko Sabuni i spetsen har gjort en rad reformer för att de, som kommer hit som flyktingar, fort ska komma in i det svenska samhället. Från och med 1 december i år kommer det att finnas ett nytt mottagningssystem där fokus ligger på arbete genom att det är Arbetsförmedlingen som ska lotsa ut den nyanlände i samhället. Därtill ska alla flyktingar också få information om hur det svenska samhället fungerar. I Borås har vi gemensamt åtta partier tagit ett steg längre. Alla som kommer hit, oavsett på vilken grund, ska få en sådan samhällsintroduktion. 

Sverige ska fortsätta ta emot de som flyr undan krig och förföljelse men det krävs också mer samverkan mellan Europas länder. Fler länder måste ta sitt ansvar och fokus bör ligga på att man ser dem som kommer hit som en resurs och inte som en belastning. SD påstår att de flesta som kommer hit inte har skyddsbehov. Det är sant så till vida att cirka 80 % är kärleksinvandrare, arbetskraftsinvandrare, studenter, EU-medborgare m fl. De återstående har med ett litet undantag fått uppehållstillstånd som flykting eller skyddsbehövande. Detta är information som finns på Migrationsverkets hemsida. 

Låt inte ett parti som far med osanningar och har medlemmar som inte tror på alla människors lika värde eller glorifierar vapen få påverka hur Sverige eller Borås styrs.

Anne-Marie Ekström (FP)

riksdagskandidat

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons