Annons
Nyheter

FP: Borås långt fram i kulturpolitiken

Den rödgröna alliansen i Sverige har presenterat ett kulturpolitiskt program, som bland annat innehåller återinförande av gratis entré till de statliga museernas samlingar, ökade kulturinsatser i skolan och en maxtaxa i kulturskolan på mellan 600 och 700 kronor per termin.
Nyheter • Publicerad 5 september 2010

I Borås har den borgerliga koalitionen infört gratis entré till de kommunala museerna för alla vuxna, för barn har det varit gratis länge. Vi införde det så kallade Kul-året, som innebär att alla barn i skolans år ett utan avgift får prova på kulturskolans hela utbud, som är musik, teater, dans, författande, bildskapande och cirkus.

Vår taxa till kulturskolans undervisning för ungdomar är låga 300 kronor per termin. Vi slår vakt om den uppsökande kulturverksamheten med till exempel arbetsplatsbibliotek och konstvisningar på arbetsplatserna, samt uppsökande kultur i äldreomsorgen, för att inte tala om de hundratals konserter som kulturskolans elever och lärare ger. Detta talar den rödgröna koalitionen möjligen om som framtida målsättningar.

Annons

Min slutsats är att Borås redan ligger långt före i kulturpolitiken när jag jämför med de planer för kulturen som den rödgröna alliansen har presenterat. Rösta alltså så att vi boråsare får behålla den höga kulturnivå som sexpartikoalitionen i Borås har utvecklat och vill fortsätta att utveckla.

Bengt Wahlgren (FP)

ordförande i Borås kulturnämnd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons