Annons
Nyheter

En politik för ökad arbetslöshet

De rödgröna partierna vill straffa arbetsgivare som visstidsanställer.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Men tyvärr vågar inte alla mindre arbetsgivare fastanställa eftersom man inte vet hur länge man behöver extra personal. Andra behöver visstidsanställa eller säsongsanställa beroende på arbetets natur. I en tid närarbetslösheten är hög till följd av finanskris och global lågkonjunktur måste vi uppmuntra arbetsgivare som vill anställa, inte straffa dem! De rödgröna vill ha en lag om rätt till heltid för alla.

Men två deltidstjänster blir inte automatiskt två heltidstjänster, snarare en, och den andre personen blir då i stället arbetslös.

Annons

De rödgröna vill också avskaffa Rut-avdraget, som enligt branschen skapat cirka 18 000 nya jobb. Branschen håller redan på att upprätta turordningslistor för uppsägning för säkerhets skull om de rödgröna vinner valet. När konjunkturen vänder uppåt vill de rödgröna också ta bort Rot-avdraget. Det skulle minska sysselsättningen inom byggsektorn.

De rödgröna vill införa kilometerskatt på lastbilstrafik. Detta kommer att minska antalet jobb inom åkerinäringen, men också drabba skogsbruket och industrin hårt. Även handeln som är helt beroende av lastbilstransporter kommer att drabbas.

De rödgröna vill dubbla arbetsgivaravgifterna för arbetsgivare som har unga anställda. Det kommer knappast att ge fler ungdomar jobb. Däremot kan vissa arbetsgivare som har många unga anställda bli tvungna att minska sin personal eftersom kostnaderna stiger.

På punkt efter punkt slår den rödgröna politiken direkt mot jobben. De rödgröna drar dessutom in två miljarder från Arbetsförmedlingens verksamhet, vilket försämrar stödet till de arbetslösa.

Alliansen driver en politikför att skapa förutsättningar för fler jobb. De rödgröna gör tvärtom. Valet är ditt!

Jan Ericson

riksdagsledamot (M)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons