Annons
Nyheter

C: Trygg med kärnkraften?

Svar på insändare av Birgitta Losman (MP) BT 13/9.
Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Birgitta Losman (MP) bjuder in kärnkraftskritiska centerpartister till sitt parti. Miljöpartiet är ju avvecklare av denna ändliga och miljöskadliga energiresurs. Centerpartiet utmålas som svikare. Jag gör en jämförelse:

MP tillåter högst tio kärnkraftverk kommande mandatperiod. ?C gör likadant.

Annons

MP har inget slutdatum och inget startdatum för avveckling. ?C gör likadant.

MP har en strategi för att få alternativa energikällor att ta över och vara lönsammast. C gör likadant.

MP har i vänsterkartellen starka LO-krafter som vill ha mer kärnkraft. C har Folkpartiet i alliansen. Men vi har båda en överenskommelse.

Det som skiljer är att vi för att nå vårt miljömål accepterat att ett nedlagt verk får ersättas med ett nytt, men utan statliga subventioner och försäkringsansvarer ligger hos byggaren.

Centerpartiets ambition är att alternativen ska vara lönsammare och att ingen kommer att se lönsamhet i att bygga nya verk.

Centerpartiet ser till att alternativen blir ett bättre alternativ genom konkret politik.

Birgitta Losman, är du trygg i vetskapen att du för att få vara med och regera gärna låter tio kärnkraftverk producera farligt avfall i upp mot 40 år till?

Ann-Christine Simonsson (C)

Dalstorp kärnkraftsmotståndare

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons