Annons
Nyheter

C: Rune Lanestrand skapar motsättningar som inte finns

I BT 13/9 kritiserar Rune Lanestrand Centerpartiet och jordbruksminister Eskil Erlandsson för att medvetet verka för ”en ökad koncentration av produktionen till allt större enheter”.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010

Detta är nonsens! Det finns ingen anledning vare sig för Centerpartiet eller jordbruksministern att göra en sådan indelning. Näringen är inte större än att stora och små jordbruk kan dra nytta av varandra.

För att förbättra lönsamheten i svenskt jordbruk behöver politiker, branschen och enskilda företagare snarare gemensamt hjälpas åt för att minimera kostnaderna och maximera intäkterna.

Annons

Med Alliansregeringen och jordbruksminister Eskil Erlandsson har regelkrånglet minskat, egenavgifterna sänkts och skatten på handelsgödsel slopats. Därtill bedriver ministern ett målinriktat arbete att få konsumenterna att uppmärksamma och betala för den svenska matens mervärden. Svenskt jordbruks höga profil när det gäller livsmedelssäkerhet, miljö och djuromsorg ska vara en tillgång? inte en belastning!

Istället för att se möjligheterna för svensk livsmedelsproduktion väljer Lanestrand att skapa motsättningar inom svenskt jordbruk som inte finns. När Centerpartiet och Alliansregeringen till exempel satsar pengar på att få fram fler små slakterier gör vi inte det för att gynna en viss kategori bönder. Vi gör det för att vi tror att svenskt jordbruk som helhet tjänar på det.

Claes Västerteg (C)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons