Annons
Nyheter

C: Provocerande S-utspel

Förra veckan kom Socialdemokraterna med en rapport om Centerpartiet, och det man kallar Stureplanscentern är ett försök att påvisa att Centerpartiet inte längre är ett landsbygdsparti.
Nyheter • Publicerad 2 september 2010

För oss centerpolitiker i Sjuhärad är detta oerhört provocerande. Det parti som i decennier styrt landet och i centralistisk anda steg för steg försvårat för landsbygdens folk, skjuter nu in sig på att det finns en liten medlemsavdelning i cent-rala Stockholm, förvisso högljudd, men i vårt medlemsstyrda parti inte dominerande.

Att Socialdemokraterna lägger kraft på dessa tjugotalet medlemmar och utmålar dem som ett hot istället för att förändra sin egen politik är en fråga man kan fundera på.

Annons

Den samhällsutveckling vi har idag, med centrala beslut vad gäller de statliga myndigheternas närvaro i småkommunerna, försäkringskassa, arbetsförmedling och polis, har en tydlig sosseprägel. Fyra års borgerlig regering har inte kunnat vända på skutan, och alla i borgerligheten är inte heller decentralister.

Titta också på i vilka partier i Sjuhärad som verkat för små skolors nedläggning, i Mark, Svenljunga och i Ulricehamn.

De senaste beskeden från alliansen pekar dessutom tydligt på att Centerpartiet har en landsbygdsprofil. I Sjuhärad har vi tagit fram ett landsbygdspolitiskt program har S gjort detsamma?

Ann-Christine Simonsson (C) Dalstorp, regionfullmäktigekandidat

Roland Karlsson (C) kommunalråd Ulricehamn

Crister Persson (C) kommunalråd Tranemo

Eva Johansson (C) kommunalråd Svenljunga

Leif Sternfeldt (C) gruppledare Mark

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons