Annons
Nyheter

C: Gratis underhållning smakar bäst i Borås

Det är med stor förvåning jag läser i BT den 30 augusti att arrangörerna av festivalen Close to Home över huvud taget hoppas på en fortsättning nästa år.
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Centerpartisten Ingvar Zachrisson ifrågasätter rimligheten i att Borås stad via BoråsBorås satsat flera hundra kronor per åskådare på Close to Home.
Centerpartisten Ingvar Zachrisson ifrågasätter rimligheten i att Borås stad via BoråsBorås satsat flera hundra kronor per åskådare på Close to Home.Foto: Frida Klingberg

De borde ha tagit lärdom av tidigare försök att arrangera evenemang i Borås.

Borås stad har gjort ett flertal försök att vara nöjesarrangör och misslyckats vid varje tillfälle. Det är uppenbart att det erfordras professionella arrangörer för att lyckas genomföra arrangemang som blir ekonomiskt lönsamma.

Annons

Även professionella företag i branschen misslyckas i Borås, det har vi ju erfarenhet av när konserten med Elton John arrangerades.

Då kan man fråga sig vad detta beror på. En stor anledning är att Sommartorsdagarna erbjuder toppartister helt gratis, vilket gör att boråsarna inser att de får underhållning utan avgift. Är det gratis, då är det många som utnyttjar tillfället och blir nöjda, vilket i sin tur innebär att övriga evenemang blir lidande.

Att det är gratis på Sommartorsdagarna stämmer inte helt, eftersom Borås stad är med och finansierar evenemanget med skatteintäkter.

Jag blev överraskad när jag läste i Borås Tidning att Borås stad via turistbolaget BoråsBorås AB har varit med och satsat 500 000 kronor på festivalen, vilket innebär upp till 500 kronor per betalande åskådare, då jag förmodar att många fribiljetter ingår i publiksiffran på 1 500.

Personligen tycker jag att det är fel när Borås stads skatteintäkter används till evenemang av detta slag. Bättre att satsa på skola, vård och omsorg. Detta är min bestämda åsikt!

Ingvar Zachrisson (C)

kommunfullmäktigekandidat

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons