Annons
Nyheter

Blå cynism eller rödgrön humanism?

Tack Gunilla B, för din text om flyktingpolitik i BT 4/9. Det finns många exempel på hur Sverige inte lever upp till orden om mänskliga rättigheter och barns bästa.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Den nya utlänningslag som infördes 2006 har fått många kritiker, bland experter, ideella organisationer och även av politiker, eftersom den kan tolkas godtyckligt. Det är fortfarande ett lotteri med människoliv som insats om man ska få stanna i Sverige eller tvingas åter till krig och förtryck.

Nu har de rödgröna partierna  presenterat en gemensam migrationspolitik. De rödgröna vill göra utlänningslagen mer tydlig, asylprövningen mer rättssäker, flyktingpolitiken mer human och att barns rättigheter ska stärkas.

Annons

Tobias Billströms reaktion på detta var att det blir alldeles för dyrt om fler flyktingar ska få asyl.

Ett tydligt exempel på moderat cynism. Mänskliga rättigheter räknas i kronor och ören.  Sverige har skrivit på barnkonventionen, men man behöver inte ta hänsyn till den i dagens lagstiftning.

Så, Gunilla och andra flyktingvänner, rösta för en rödgrön regering den 19 september.

Solveig Lindh-Josefsson (V)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons