Annons
Nyheter

Bildningsstaden Borås

Under de senaste fyra åren har Folkpartiet ansvarat för gymnasieskolorna i Borås.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Under denna period har vi förstärkt skolhälsovården med fler sköterskor och psykologer, vi har ökat lärartätheten, liksom elevernas kunskaper har ökat och fler elever går ut med fullständiga betyg.

Vi har infört ordningsomdömen för att säkerställa arbetsron på lektionerna samt satt upp konkreta och mätbara mål för hur varje skola ska kunna förbättra både trivsel, lärandesituation och kunskapsnivå.

Annons

Borås har också fått en riksrekryterande spetsutbildning på Sven Eriksonsgymnasiet och våra gymnasieelever har fått ökade möjligheter att under längre utlandsvistelser få studera i länder som Kina, USA, Kenya, Zambia, Tyskland och Frankrike. Vi genomför också lärstrategier och lärstilar på alla gymnasieskolor. Både Almåsgymaniset och Bäckängsskolan har renoverats och fått ändamålsenliga lokaler.

Självklart är våra engagerade och kunniga lärare och skolledare en stor del av detta, men det är också frukten av en tydlig fokusering på kunskap och politisk styrning ifrån Folkpartiets och majoritetens sida.

Nu vill Folkpartiet gå vidare och göra alla Borås skolor ännu bättre. Jag ser fram emot att arbeta för att uppvärdera läraryrkets status, att lärarlönerna höjs och att det pedagogiska ledarskapet och kunskaper ständigt är i fokus. Jag vill skapa bildningsstaden Borås genom att fortsätta fokusera på kunskap, säkerställa arbetsro, satsa på kunniga och engagerade lärare.

Skolan är det viktigaste verktyg vi har för att ge alla barn och ungdomar bra chanser i livet. Jag vill därför se till att grundskolan blir högt prioriterad i de nya stadsdelsnämnderna. En bra skola med kunskap i fokus är det enda som kan garantera Sverige välfärd i framtiden. Vi kommer aldrig att kunna konkurrera med Kina och Indien om låga löner, vi ska konkurrera med förnuftiga idéer och nya smarta företag som får Sverige att växa. En förutsättning för en bra skola är kunniga och engagerade lärare – det är dags att uppvärdera läraryrket och satsa på en skola med fokus på kunskap.

Anna Svalander (FP)

ordförande i utbildningsnämnden

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons