Annons
Nyheter

Alliansen: Dyrare att anställa om oppositionen vinner valet

Jobben är valets huvudfråga. Därför är det märkligt att oppositionen vill göra det dyrare att anställa unga, menar flera borgerliga politiker från Sjuhärad.
Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Jobben är vår viktigaste framtidsfråga. Vi vill att fler människor ska kunna känna stoltheten i att ha ett arbete. Därför vill vi fortsätta sänka skatten för löntagare och samtidigt ta ansvar för de offentliga finanserna. Den som har hamnat utanför arbetsmarknaden ska alltid få stöd att komma tillbaka. Om det blir mer attraktivt att starta, driva och utveckla företag i Sverige kan fler få jobb.

Vi har halverat arbetsgivaravgifterna för de företag som har anställda under 26 år. Detta vill väns-?terpartierna ta bort. För Borås kommun innebär deras förslag att våra företagare får 95 482 000 kronor i ökade kostnader. För hela Sverige innebär det en nettoökning om nära åtta miljarder kronor varje år, vilket kommer att resultera i att 30 000 unga måste lämna sina jobb om företagen inte ska få ökade kostnader. Alternativet till vår arbetslinje är vänsterpartiernas bidragslinje.

Annons

I ett föregångsland har alla människor tillgång till en bra skola och sjukvård. Vi vill förbättra kvaliteten i den skattefinansierade välfärden. Köerna i sjukvården måste kortas så att alla människor kan få bra sjukvård i tid. Vi vill se en ökad valfrihet, så att du som behöver vård har möjlighet att påverka vem som ska ge dig vård, oavsett om det sker i hemmet eller på vårdcentralen. Vi nöjer oss inte förrän alla svenska skolor klarar av att ge varenda elev bästa tänkbara start i livet.

Vi vill stärka skolans kunskapsfokus genom tydligare mål, nationella prov och tidigare betyg. Vi vill satsa på lärares fortbildning, ett utbyggt lärlingssystem och vi vill införa betyg från årskurs 6. För dig som läser vidare vill vi höja studiemedlet med 500 kronor. Alternativet till våra satsningar på välfärden är en salig blandning av olika viljor och oenig syn på betyg, friskolor, läxläsning, kunskap och valfrihet i sjukvården.

Vi nöjer oss inte förrän alla brott bekämpas. Vi vill se tidigare insatser mot ungdomsbrottslighet idag för att förebygga allvarlig brottslighet i morgon. Därför vill vi stärka det förebyggande arbetet. Våra satsningar för fler i arbete och bättre skolor är viktiga för att få bukt med brottslighetens grogrunder. Sverige ska bli ett tryggare land att växa upp och leva i. Vi vill se fler poliser och vi vill att fler brott ska resultera i strängare straff. Vi vill se skärpta konsekvenser vid återfall i brott, vi vill ha en snabbare utredning och handläggning för unga brottsoffer och vi vill förbättra utslussningen och uppföljningen efter ungdomsvård. Alternativet är en oense vänsterkartell som än idag inte lyckats enas om hur vi ska göra Sverige tryggt.

Sverige behöver en säker elförsörjning. Därför ska vi enligt alliansens energiöverenskommelse behålla kärnkraften, utveckla vattenkraften och satsa på nya innovativa och klimatsmarta energislag. Det måste vi göra för jobben, tillväxten och välfärden i Sverige. Alliansen står för framtid, frihet, ansvar och rättvisa. Den 19 september väljer du vägval. Ska vi gå framåt eller bakåt?

Cecilie Tenfjord-Toftby (M)

riksdagsledamot

Else-Marie Lindgren (KD)

riksdagsledamot

Jan Ericson (M)

Riksdagsledamot

Annons

Kerstin Hermansson (C)

riksdagskandidat

Anna Svalander (FP)

riksdagskandidat

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons