Annons
Nyheter

Ulf Olsson till attack mot förslag om gratis parkering: "Vore en katastrof"

Handeln i Borås står still. Det visar nya siffror från Svensk handel.
Nyheter • Publicerad 9 september 2014
Foto: 

När politiker i dag debatterade frågan kom det till stor del att handla om hur människor ska ta sig till butikerna för att handla.

I Borås omsätter handeln nästan 6,8 miljarder kronor enligt de senaste siffrorna som medlemsorganisationen Svensk handel har sammanställt. Det är det samma som att handeln i Borås står still jämfört med föregående år, eller till och med minskar om man jämför med hur handeln växer i Sverige i stort.

Annons

Under Svensk handels försorg möttes i dag lokala partier i Borås, förutom Sverigedemokraterna och Boråsvalet, att debattera handel och jobb. Alla politiker var överens om att utveckla och värna en levande stadskärna och en stor del av debatten kom att handla om hur besökare ska ta sig till butikerna. Med egen bil eller genom kollektivtrafiken.

Hans Gustafsson (KD) öppnade med ett förslag att göra all parkering inom centrum gratis.

– Vi vill ta bort skillnaderna mellan Knalleland och centrum genom att ta bort parkeringsavgifterna i centrum. Folk ska inte välja bort handel i centrum bara för att det är gratis att parkera i Knalleland, sade Hans Gustafsson.

Det förslaget fick han mothugg av från övriga debattörer.

– Gratis parkering vore en katastrof. Det skulle innebära att det inte kommer att finnas några lediga platser i centrum, vilket skulle drabba handeln hårt. Vi måste jobba mer med korttidsparkeringar och också se till att ha tydlig information om var någonstans i staden det finns lediga parkeringsplatser, sade Ulf Olsson (S), kommunalråd.

Annette Carlson (M), kommunalråd, har motionerat om att införa elektroniska informationsskyltar som visar var det finns lediga p-platser.

– Vi vill minska genomfartstrafiken. Om det också fanns bättre anvisningar till lediga parkeringsplatser skulle människor slippa cirkulera runt för att hitta en ledig plats.

Debatt: Hur ska handeln utvecklas och skapa nya jobb och tillväxt i Borås?

Var: Textile fashion center, Simonsland.

Vem arrangerar: Svensk handel.

Deltagare: Ulf Olsson (S), Anette Carlson (M), Tom Andersson (Mp), Ida Legnemark (V), Kerstin Hermansson (C), Morgan Hjalmarsson (Fp), Hans Gustafsson (Kd).

Antal lyssnare: cirka 40 personer.

Huvudfråga: Hur ska handeln utvecklas i Borås?

Då brände det till: När parkeringssituationen togs upp och om huruvida det är ett bra förslag eller inte att införa gratis parkering i centrum.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons