Annons
Nyheter

"Sverige ska vara kritiska rösten"

Utrikespolitiken fick ta stor plats när Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som första partiledare frågades ut under Vårgårda Möte.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2014
Foto: 

– Jag vill att Sverige ska våga vara den kritiska rösten, säger partiledaren om konflikten i Mellanöstern.

Bara några minuter in på samtalet hos Equmeniakyrkan på Vårgårda Möte annonserar Jonas Sjöstedt att han själv inte är troende.

Annons

– Jag är agnostiker, säger han, men berättar att han beslutade att läsa tidigare ärkebiskopen KG Hammars böcker, bara för att se hur han skulle reagera.

– Jag köpte tre och klämde allihop och tänkte att nu ska jag vänta på den punkt där jag inte håller med. Men den kom inte.

Mellanösternfrågan och utrikespolitiken blir centrala frågor i samtalet med riksevangelisten Britta Hermansson.

– När jag ser min son få sin första abborre kan jag inte låta bli att tänka på att föräldrarna i Gaza City inte kan trösta sina barn. Jag tycker att israelerna gör ett stort misstag, säger Sjöstedt.

Innan John Lennons "Workning class hero" fyller fotbollshallen berättar Sjöstedt om sina fem år i Brooklyn och hur Sverige har mycket att lära av staden när det gäller integration.

– New York är Sverigedemokraternas absoluta mardröm, för där finns ingen majoritetsbefolkning längre. Men vi hänger ihop som ett samhälle därför vi alla är lika.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons