Annons
Nyheter

Boråsaren Victorias barn är med i USA-film om svensk politik

Boråsaren Victoria Gardezis barn Indira och Juliette är högaktuella i en valfilm där små barn uttalar sig om politik. Se filmen inne i artikeln.
Nyheter • Publicerad 13 september 2014
Foto: 

Bakom filmen döljer sig paret Viktor Angwald och Matilda Kahl på reklamföretaget Saatchi & Saatchi.

Reklammakaren Matilda Kahl är vän med Victoria Gardezi och när hon frågade ifall Victoria Gardezis två barn Indira, 7 år och Juliette, 2 år ville delta i en film om politik och rasism, var det självklart att säga ja.

Annons

– Jag pratade med min man och vi tyckte att det är en så otroligt viktig fråga att vi sa ja. Jag har precis varit och röstat själv och tycker att man behöver göra allt för att Sverige inte ska bli mer främlingsfientligt, säger Victoria Gardezi.

Victoria Gardezi är född och uppvuxen i Borås, men bor just nu i New York med sin man och deras två barn. Det är också i New York som filmen är gjord, fast med svenska barn vars föräldrar bosatt sig där.

– Skolan där min dotter går är så otroligt mångkulturell. Min man är från Iran och har en pappa från Indien, så för oss är det vardag, berättar Victoria Gardezi.

Se filmen här:

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons