Annons

Vattenskidor mitt i vintern

Skidglädje för så många som möjligt är målet när det är skidfestival i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 22 februari 2009
Arnes Muminhodzic från Lerum låg knappt före Emil Hörndahl från Timmele i vattengraven.
Arnes Muminhodzic från Lerum låg knappt före Emil Hörndahl från Timmele i vattengraven.Foto: Anders Robertsson

Tidigare den här säsongen har det varit skidfestival tre gånger. Då har skicross, speedski eller parallellslalom stått på programmet.

I går var det sista festivalen för säsongen, och då erbjöds nästan allt på en gång. Först speedski, som är utförsåkning i mycket hög fart, på förmiddagen.

Annons

Vattengrav

På eftermiddagen fanns en bana som var en kombination av parallellslalom och skicross, med pucklar och vattengrav som avslutning.

– Det är lite roligare än att åka i en tom backe. De som inte vill prova att åka kan ju titta på, säger Anders Dahlberg, en av arrangörerna.

Priser delades ut under dagen, men inte alltid till vinnare – ibland belönades i stället den som vågade satsa lite extra i backen, eller som landade på mage i vattengraven.

Knappt 200 starter räknades in under dagen.

– Den minsta som har åkt var fyra år, och den äldsta kanske 70. Så det handlar verkligen om skidglädje för alla, oavsett ålder, säger Anders Dahlberg.

Skidfestivalen har funnits i Ulricehamn i fyra år, och arrangeras av två entusiastiska familjer, Dahlberg/Helgesson och Samuelsson. Alla från barn till svärföräldrar är med och jobbar under en skidfestivalhelg.

– Vi är här nästan varje helg, våra barn är uppvuxna i den här backen, säger Anders Dahlberg.

Senare på kvällen avgjordes också Lilla världscupen i backarna. Och säsongen fortsätter i Ulricehamn. Skulle mildvädret komma, finns det ändå snö som räcker länge än.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons