Annons

Våldtäktsdömd från Ulricehamn får inte fall omprövat

Högsta domstolen tar inte upp fallet där en man i tjugoårsåldern bosatt i Ulricehamns kommun dömdes för att ha haft samlag med en flicka som då var 14 år.
Ulricehamn • Publicerad 22 september 2014

Det var i december förra året som två killar hade samlag med en fjortonårig flicka. Flickan skulle hälsa på den ene av killarna men istället hamnade de alla tre hemma hos den andre. Under kvällen hade den ene samlag med flickan vid två tillfällen och den andre vid ett trots att de båda visste att hon var under 15 år.

Tingsrätten dömde den ene till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan och den andre till ungdomstjänst i 150 timmar.

Annons

Hovrätten friade den yngre mannen eftersom de ansåg att samlaget i det fallet var en ömsesidig överenskommelse. Att ålderskillnaden mellan de två inte var så stor påverkade också.

Men den äldre dömdes för våldtäkt mot barn och Högsta domstolen kommer inte att pröva hans fall. Han ska nu betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan.

Åsa Dahlberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons