Annons

Väla kursgård till försäljning

Väla kursgård är till salu. Igen.
Ulricehamn • Publicerad 20 juni 2014

Marcus Ivarsson, som stått vid rodret sedan 2010, känner att han inte hinner ha kvar fastigheten längre.

– Det är ju bara 24 timmar på ett dygn, konstaterar han.

Annons

Marcus Ivarsson visar runt på gården som han tog över tillsammans med sin fru Angelica Lerider för fyra och ett halvt år sedan. Kvällen innan var han här sent och jobbade.

Men det hindrar honom inte från att berätta utförligt om den. Vi går till konferensrummet, ser övernattningsrummen med ett 30-tal bäddar, matsalen där det hänger jakttroféer på väggarna, bostadshusen samt badbryggan. Och verkstaden där han tillverkar troféerna.

– Vi får in ett antal. Det är både rådjur, älgar, vildsvin och hjortar. Det är en verksamhet som har funnits här i många år som jag har tagit över från Jägareförbundet, säger Marcus Ivarsson.

Utanför foderhallen, där han framförallt säljer olika sorters hundfoder, har Sally Persson och Sten-Erik Persson parkerat bilen. De kommer hit med jämna mellanrum för att handla.

– Det är ju otroligt vackert. Vår son hade bröllop här, säger Sally Persson.

Hundklubbar är vanliga gäster på gården.

– Rekordet i antal övernattande gäster är 65. Vi hade en hundklubb som var här i fyra dagar med ett 20-tal husvagnar. Det är väl vad vi mäktar med i köket, säger Marcus Ivarsson.

Utgångspriset är fyra miljoner kronor för byggnaderna och 15,5 hektar mark. Fastigheten ska vara ute till försäljning under sommaren och ett eventuellt övertagande är tänkt till årsskiftet.

– Det finns ett intresse. Det är ett gäng som har hört av sig, säger mäklare Anna Tidebrink.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Per-Johan Thörn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons