Annons

Trasten står fast vid överklagande

Bostadsrättsföreningen Trasten tar inte emot de 300 000 kronor som Hökerum bygg erbjudit dem för att de ska dra tillbaka sitt överklagande.
Ulricehamn • Publicerad 11 november 2009

Det bestämdes vid en extrastämma i Folkets hus på måndagskvällen.

– Det blev ett enigt möte om att vi inte ska ta emot pengarna, att vi inte ska ta tillbaka överklagandet, säger bostadsrättsföreningens ordförande Christer Hermansson.

Annons

I början av mötet var det en del som ville att föreningen skulle ta emot pengarna och det var tal om att rösta om saken.

– Men det togs tillbaka när vi hade förklarat vår ståndpunkt och hur vi tänkte, säger Christer Hermansson.

I erbjudandet från Hökerum bygg ingick också att de två privatpersoner som också hade överklagat skulle förmås att ändra sig. Och detta var en faktor som påverkade.

– Man kan inte beordra en styrelse att kräva av privatpersoner att de ska ta tillbaka sina överklaganden. Det känns inte riktigt rätt, säger Christer Hermansson.

Bostadsrättsföreningen, samt två privatpersoner, har som UT tidigare skrivit om överklagat Hökerum byggs projekt Villa Nygatan, tjugotvå nya lägenheter i kvarteret Ärlan 3, där det gamla telegrafhuset ligger.

Hökerum bygg erbjöd pengarna som en kompensation till de hyresgäster som känner sig drabbade, och ville med erbjudandet göra allt som går för att det nya projektet ska komma igång så fort så möjligt. Sigvard Ståhl, vd för Hökerum bygg, anser att de som överklagar gör det förgäves, eftersom länsstyrelsen ändå kommer att avvisa deras överklaganden. Därför blir byggföretagets projekt försenat helt i onödan.

Men för bland annat Christer Hermansson och Börje Hellström, en av privatpersonerna som har överklagat, har erbjudandet känts som en muta. De vill att processen har sin gång. Man har även ifrågasatt byggföretagets sätt att namnge dem som överklagat i ett brev där alla boende uppmanades att övertala dem.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons