Annons

Statsministern på blixtvisit i Timmele: "Höll in magen"

Ulricehamns Betong AB fick i dag finbesök av statsminister Fredrik Reinfeldt (M).
Ulricehamn • Publicerad 28 april 2014
Sverige statsminister Fredrik Reinfeldt (M) besökte betongfabriken i Ulricehamn för att lyfta fram företagets integrationsarbete.
Sverige statsminister Fredrik Reinfeldt (M) besökte betongfabriken i Ulricehamn för att lyfta fram företagets integrationsarbete.Foto: Peter Wigart

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

På agendan fanns företagets integrationsarbete och förmåga att sätta unga människor i arbete.

Annons

Det var egentligen migrationsminister Tobias Billström (M) som var inbjuden till Ubab. Men Moderaterna ändrade i sista stund till statsminister Fredrik Reinfeldt, som flög till Landvetter enkom för att besöka företaget.

– Varför de bytte och skickade hit statsministern i stället vet jag inte, men de tyckte väl att vi var intressanta, säger Peter Wigert, marknadschef på Ubab.

Besöket hemlighölls länge, det var bara några få inbjudna medier på plats eftersom de medarbetare som kände till besöket blivit ombedda att ligga lågt med informationen.

– Det är klart att man kände sig stolt, det är ändå vår statsminister som kommer på besök. När han klev in genom dörrarna kunde man liksom se att folk sträckte lite extra på sig och höll in magen. Det gjorde jag nog själv också, säger Peter Wigert, marknadschef på Ubab.

Statsministern och hans stab hade först en sittning med företagets ägarfamilj: vd:n Fredrik Gustafson, hans syster och företagets vice vd Ulrika Swennberg samt deras pappa Bengt Gustafson.

– Reinfeldt berättade att han var imponerad av vårt integrationsarbete. När vi letar efter bra arbetare är det ofta så att det kommer nysvenskar och söker jobb. Det är egentligen inget medvetet arbete från vår sida, men de nysvenskar som kommit hit och fått jobb har varit väldigt duktiga, säger Peter Wigert.

Efter sittningen med ägarfamiljen var det dags för Reinfeldt att gå runt på fabriksgolvet och hälsa på folk. Statsministern hann bland annat träffa fabrikens konstruktörer och berätta om att man nu återinför det fjärde teknikåret för gymnasieingenjörer.

– Sen är det säkert populärt hos regeringen och moderaterna att vi är ett företag som gör goda vinster och investerar mycket av vinsterna i företaget så att vi växer. Vi har mått och mår väl, sen om det är tack vare moderaterna, det vet jag inte, säger Peter Wigert.

En och en halv timme varade besöket på fabriken, innan Reinfeldt med sin stab och Säpo-agenter återvände till Landvetter flygplats för att flyga hem till Stockholm igen.

– Det var ett väldigt positivt besök. Vi sa det till varandra efteråt att för att toppa det här får vi ta hit Barack Obama eller Vladimir Putin nästa gång, skrattar Peter Wigert.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons