Annons

Skidbacke kan öppna före jul

Nyheterna i skidbacken är inte så uppseendeväckande i år. Men likväl nödvändiga - satsningen har legat på ökad konstsnökapacitet.
Ulricehamn • Publicerad 3 november 2014

– Snökanonsystemet är vår viktigaste resurs så det är viktigt att snabbt kunna öka produktionen av snö när det behövs. I år har vi ökat kapaciteten även i de två backarna som ligger längst bort. Jag skulle tro att vi fördubblar kapaciteten i de backar vi gjort om, säger Per Johansson.

Nej, några nya äventyrsbackar, eller nya publikdragande attraktioner, blir det inte i år. Att byta ut rörsystemen i backen har varit en långsiktig satsning som Ulricehamns skicenter har hållit på med i flera år. I och med höstens jobb kommer alla backar ha utbytta system med större och säkrare kapacitet.

Annons

– Vi har lärt oss av erfarenhet att det gäller att vara ute i god tid. Får vi bara gjort snön när kylan kommer så håller den ganska länge även om det blir mildväder efteråt.

Förra säsongen var en av de sämre på länge. Backen stängde i början av mars och omsättningen för säsongen låg på cirka 40 procent av vad den brukar.

Skidbacken har som målsättning att öppna innan jul eftersom skolungdomar och andra då vet att det kommer vara öppet under jullovet och förhoppningsvis blir det en längre säsong i år än förra året. Kommer bara kylan har Ulricehamns skicenter i alla fall kapaciteten att tillverka snö.

– Men vi hoppas på fint väder också. Våra skidåkare är mycket känsligare för vädret än tillexempel Vasaloppsåkarna, säger Per Johansson.

Åsa Dahlberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons