Annons

S-förslag: Gratis buss över 65

Kjell Andersson (s) föreslår i en motion till fullmäktige gratis resor för alla ulricehamnare som är 65 år eller äldre i kollektivtrafiken i Ulricehamn under lågtrafik.
Ulricehamn • Publicerad 24 januari 2008

Enligt hans förslag ska alla folkbokförda ulricehamnare erbjudas detta genom ett brev med beställningsblankett från Västtrafik. Man skickar sedan in blanketten och får ett personligt Västtrafikkort. Kortet innehåller en laddning som gäller 365 dagar för resor med kollektivtrafiken i kommunen under lågtrafik, alltså vardagar klockan 8.30–15 och efter klockan 18 samt under lördagar och söndagar.

Laddningen ska inte gälla för färdtjänst, vilken regleras genom särskilda bestämmelser. Kjell Andersson vill att kommunen ger en beställning av gratisresorna till Västtrafik. Kommunen ska stå för samtliga kostnader för korten och de administrativa kostnaderna kring utskick med mera.

Fullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons