Annons

Rättegång mot kvinnan som övergav marsvin i snön

Fallet med de tre marsvinen som övergavs i en snödriva i Ulricehamn går till rättegång.
Ulricehamn • Publicerad 8 april 2011
Polisbefäl Stefan Gustafsson visar upp ett av marsvinen som tillfälligt bodde i polisens cell nummer tre i Ulricehamn i mars förra året.
Polisbefäl Stefan Gustafsson visar upp ett av marsvinen som tillfälligt bodde i polisens cell nummer tre i Ulricehamn i mars förra året.Foto: Anders Rosenborg/Ulricehamns Tidning

Detta sedan kvinnan som ägde djuren har vägrat betala 30 dagsböter för brott mot djurskyddslagen.

Det var i början av mars förra året som kvinnan, som är i 25-årsåldern, dumpade en låda med tre marsvin i en driva på Lindängsvägen i Ulricehamn. Djuren överlevde den kalla natten med nedåt tio minusgrader och omhändertogs nästa morgon varefter de tillfälligt fick bo i en fyllecell på polisstationen.

Kvinnan har i polisförhör medgett att det var hon som dumpade marsvinen, men hon anser inte att hon har begått något brott och har alltså inte godkänt bötesföreläggandet. Därför får hon istället svara för anklagelserna i en rättegång.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons