Annons

Populär ljusfest i Fölene

På lördag stundar ljusare tider i Fölene.
Ulricehamn • Publicerad 12 augusti 2008
Ewa Carlsson, aktiv i Fölene-Navet, hoppas att det kommer många på ljusfesten på lördagskvällen. Något liknande finns inte i Sverige och den brukar bli otroligt stämningsfull.
Ewa Carlsson, aktiv i Fölene-Navet, hoppas att det kommer många på ljusfesten på lördagskvällen. Något liknande finns inte i Sverige och den brukar bli otroligt stämningsfull.Foto: Göran Jakobsson

För sjunde året i rad anordnas ljusfest på Arnells udde. Som vanligt väntas mycket folk dit. Den som en gång varit med missar det inte gärna.

Fölene. Nossan gör en böj runt själva udden och det är det man utnyttjar på ljusfesten. 2 000 levande ljus tänds längs ån och 1 000 levande ljus kommer flytande. De senare utgör ljusracet, där man tävlar om vilket som kommer i mål först.

Annons

– ?Här är det numrerade och värmeljus som gäller. Det är att under tystnad se dessa levande ljus spegla sig i Nossans mörka vatten, säger Ewa Carlsson, aktiv i arrangerande Fölene-Navet.

Underhållning

I väntan på att ljusen tänds och ljusracet startar vid halv tio på kvällen blir det underhållning. I år är det visgruppen Kal som kommer på besök. Den bjuder på valda delar av urgöteborgaren Kent Anderssons rika repertoar. ”Goa” vitsar och härliga sjömanssånger med mera utlovas.

Dessutom plussar man på med en önskerepris. Det är skådespelaren Stig Torstensson, känd från bland annat Svenska Hjärtan och Morsarvet.

Han borgar för gapskratt med eftertanke.

– ?Vi vill bjuda på avkoppling. Det är möjligt att komma och slå sig ner och bara njuta och det är det många som värdesätter, konstaterar Ewa Carlsson.

Arrangörerna hoppas givetvis på en varm och skön kväll utan såväl regn som smådjur som mygg och knott. Men skulle det trots allt bli regn är det inte nattsvart för det. Man har en jättelik presenning man kan spänna upp och under den ryms hela publiken.

Men givetvis hoppas man att slippa ta till en sådan nödlösning.

Göran Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons