Annons

Nya Ulricehamn växer mest: ”Alldeles underbart”

"Det är bättre än vad vi hade räknat med" säger Mikael Levander från NU, som blivit kommunens andra största parti när 12 av 13 valdistrikt är räknade.
Ulricehamn • Publicerad 9 september 2018 • Uppdaterad 10 september 2018
Mikael Levander (NU) är förstanamn för Nya Ulricehamn i kommunvalet i Ulricehamn. Han är fotograferad vid Bryggan med Kallbadhuset i bakgrunden.
Mikael Levander (NU) är förstanamn för Nya Ulricehamn i kommunvalet i Ulricehamn. Han är fotograferad vid Bryggan med Kallbadhuset i bakgrunden.

När BT pratade med Mikael Levander (NU) tidigare under söndagskvällen var han nöjd med den nyligen avslutade valrörelsen och hoppades på att partiet skulle nå tvåsiffrigt det här valet, jämfört med 6,35 procent i förra valet.

Och de förhoppningarna överträffades – med råge. När tolv av 13 valdistrikt var räknade i Ulricehamns kommun låg Nya Ulricehamn på 17,9 procent.

Annons

– Det känns alldeles, alldeles underbart. Det är bättre än vad vi hade räknat med. I Hössna, som var vårt sämsta distrikt förra valet, ligger vi nu på 18,7 procent.

– Vi har jobbat hårt i fyra år och det har gett resultat. Nu har vi ett helt annat förhandlingsläge, säger Mikael Levander.

Vad tror du att era framgångar beror på?

– Vi har kommit med konkreta förslag och drivit en seriös oppositionspolitik, bland annat genom insändare och motioner, säger Mikael Levander.

Även för Sverigedemokraterna blev valet ett glädjebesked. De klättrar med 3,9 procentenheter till 12,7 procent.

– Vi har inte stängt dörren för något samarbete. Det blir ju en förhandlingsfråga, där vi stödjer det alternativ där vi får igenom mest av vår politik. Får vi inte det i något fall blir det opposition, säger Niclas Sunding (SD).

Agnes WestbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons