Ny restaurant på hjul erbjuder lokal havsmat
Vid toppen av Åsunden steg röken i takt med stämningen när den blå fisk och skaldjurs-trucken sålde lunch till såväl badgäster som cyklister som hade vägarna förbi. Den här gången kunde man välja mellan fisksoppa och räkmacka, och fisksoppan var populärast.
– Vi har förstått behovet. Det saknar något med fisk i Ulricehamn, säger Robert Stenström som tillsammans med sin fru driver food trucken.
Han menar att många mobila restauranger ofta bara erbjuder hamburgare och att han istället ville göra något lite udda.
– Första lunchen var fantastisk, folk är superglada och tycker det är väldigt kul att det finns något nytt, annorlunda.
Råvarorna de använder kommer från lokala producenter och mycket är ekologiskt. Såväl soppan som tillbehören till räkmackan tillagas på stora grillar bredvid trucken.
Just nu finns två rätter att välja på men i framtiden kommer det även finnas dagens.
– Ett spännande alternativ, säger Robert och knäpper med grilltången framför sig.