Annons

Ny restaurant på hjul erbjuder lokal havsmat

Med fokus på fisk och skaldjur slog Ulricehamns första food truck upp luckan i dag vid lunchtid. Och första dagen slog fisksoppan räkmackan.
Ulricehamn • Publicerad 20 juli 2017
Robert Stenström kokar musslor till fisksoppan på grillen. Foto: Louise Olsson
Robert Stenström kokar musslor till fisksoppan på grillen. Foto: Louise Olsson

Vid toppen av Åsunden steg röken i takt med stämningen när den blå fisk och skaldjurs-trucken sålde lunch till såväl badgäster som cyklister som hade vägarna förbi. Den här gången kunde man välja mellan fisksoppa och räkmacka, och fisksoppan var populärast.

– Vi har förstått behovet. Det saknar något med fisk i Ulricehamn, säger Robert Stenström som tillsammans med sin fru driver food trucken.

Annons

Han menar att många mobila restauranger ofta bara erbjuder hamburgare och att han istället ville göra något lite udda.

– Första lunchen var fantastisk, folk är superglada och tycker det är väldigt kul att det finns något nytt, annorlunda.

Råvarorna de använder kommer från lokala producenter och mycket är ekologiskt. Såväl soppan som tillbehören till räkmackan tillagas på stora grillar bredvid trucken.

Just nu finns två rätter att välja på men i framtiden kommer det även finnas dagens.

– Ett spännande alternativ, säger Robert och knäpper med grilltången framför sig.

Robert Stenström tyckte Ulricehamn behövde något nytt och har öppnat en fisk och skaldjurs-food truck. Foto: Louise Olsson
Robert Stenström tyckte Ulricehamn behövde något nytt och har öppnat en fisk och skaldjurs-food truck. Foto: Louise Olsson
Evelina Stenström tycker det känns bra att råvarorna de använder är lokala, se de vet var maten kommer ifrån. Foto: Louise Olsson
Evelina Stenström tycker det känns bra att råvarorna de använder är lokala, se de vet var maten kommer ifrån. Foto: Louise Olsson
Louise OlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons