Annons
De två män som misstänks för att ha rövat bort och misshandlat en man i Ulricehamn häktades i dag.
Ulricehamn • Publicerad 10 april 2008

En av de häktade är redan dömd för människorov. Den gången blev offret slaget, bundet och tvingat in i bagageutrymmet på en bil.

Männen som misstänks för dådet i Ulricehamn nekade vid häktningsförhandlingen. Men båda är enligt Halmstads tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för människorov och grov misshandel i Ulricehamn. Dessutom för brott i Halland.

Annons

BT har berättat om ulricehamnaren som skulle betala en skuld, men vägrade godta krav på ännu mer pengar.

Då skickades två torpeder till Ulricehamn. En 25-åring från Laholm och en 24-åring från Halmstad. Båda anses ha koppling till Bandidos supportergäng X-team.

De gjorde upp om att träffa ulricehamnaren på marknadsplatsen. När mannen kom dit tvingades han med till skogs och misshandlades.

Det var torpederna som häktades i går och båda är tidigare fällda för brott.

25-åringen från Laholm har bland annat dömts till tre års fängelse för människorov, misshandel, olaga hot med mera. Det var för par år sedan.

Offret var en 20-årig man i Halmstad som av någon anledning skulle straffas. Han fick flera knytnävsslag i ansiktet och händerna bands. Han tvingades med på en biltur.

– Jag var livrädd och vågade inte göra något. Då hade det bara blivit värre sa 20-åringen under rättegången.

Först fick han åka i kupén, sedan tvingades han krypa ner in i bagageutrymmet. Mannen från Laholm slog till honom med en planka och tog fram en pistol:

– Vill du ha en kula i knät eller foten? undrade han.

Slutligen dumpades offret i ett taggigt björnbärssnår.

Nu misstänks alltså 25-åringen för ännu ett människorov.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons