Annons

Lastbil i krock med skolbuss: ”Nio barn på bussen”

Ulricehamn • Publicerad 11 december 2017
Foto: Anders Robertsson

Räddningstjänsten har fått larm om en olycka mellan flera fordon i Ulricehamns kommun. Larmet inkom vid klockan 14.20 och olyckan ska ha inträffat på en mindre väg utanför Tvärred.

– Det är en lastbil och en skolbuss som har kolliderat. Det var barn på bussen men det verkar vara relativt lugnt på platsen. Vi är precis framme på platsen, och ambulans ska vara framme eller på väg, säger Sandra Eidergren vid räddningstjänsten.

Annons

Nio barn befann sig på skolbussen, tillsammans med en chaufför. Hon har ännu inga detaljer kring hur kollisionen inträffade, men enligt polisen var skolbussen stillastående vid tillfället.

– Jag vet inte något närmare om hur kollisionen har sett ut men det verkar inte ha varit någon jättesmäll. Det ska inte ha uppstått några personskador, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

I nuläget finns det inga misstankar om brott i samband med olyckan.

– Det ska vara väldigt halt på platsen, så det är nog en del av förklaringen i alla fall, säger Peter Adlersson.

Foto: Carina Carlzon/UT
Fredrik TanoSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons