Annons

Klappar fyllda med omtanke

Många har bekymmer med julklappar i dessa tider.
Ulricehamn • Publicerad 20 december 2008
Gun-Britt Jonsson tycker att det är roligt att kunna hjälpa på människor och djur. Därför har hon loppis och klädinsamling till och med den 5 januari på Gågatan i Ulricehamn.
Gun-Britt Jonsson tycker att det är roligt att kunna hjälpa på människor och djur. Därför har hon loppis och klädinsamling till och med den 5 januari på Gågatan i Ulricehamn.Foto: Göran Jakobsson

Det finns folk som redan har det mesta och det finns dem som ogilla den kommersiella jul vi fått. Dessa har ett alternativ.

I Experts gamla lokaler på Gågatan har Gun-Britt Jonsson hyrt in sig en månad. Där kan den som så önskar göra en god gärning och kanske lösa ett eller annat julklappsbekymmer.

Annons

För fyra år sedan hade Gun-Britt Jonsson försäljning i Ulricehamn och sålde mycket. Men sedan tröttnade hon och sålde allt hon hade kvar till Röda korset i Borås.

–?Jag hade inte tänkt engagera mig må detta sätt mer. Men så började jag samla på mig allt mer igen och nu måste jag göra mig av med en del för att få plasts hemma i min trea.

Det är alltså en loppmarknad Gun-Britt Jonsson har på gågatan. Och det är de egna sakerna hon säljer, och allt sker till ideella ändamål. Allt hon får över när hyran på 10 000 kronor är betalt går till djurens gagn.

Organisationerna Djurens rätt och Världsnaturfonden får dela pengarna med ett katthem i Slöinge i Halland. Hon tycker att det är viktigt att göra vad man kan så att djuren får ha det så bra som möjligt.

Att katthemmet finns med beror till stor del på att Gun-Britt Jonsson har sommarställe i Falkenberg och där är hon aktiv i bland annat Röda korsets Kupan samt flera hjälporganisationer. Och det är i Falkenberg hon införskaffat mycket av det hon nu säljer.

–?Jag hade faktiskt bilen så proppfull på senaste turen att jag inte fick plats med mitt dragspel. Detta måste jag åka ner och hämta för sig.

Hon har även tömt garderoben hemma och säljer även sina gamla kläder. Men allt går till till insamlingen.

–?Det var några som trodde att jag sålde mina kläder för egen vinnings skull. Det gjorde mig ledsen.

Utöver försäljningen av alla sakerna, varav många är riktigt dyrbara, passar Gun-Britt Jonsson på att samla in kläder till folket i Vitryssland. Det är Vitryssladsinsamlingen i Borås som kommer att se till att kläderna kommer fram. Gun-Britt har själv varit med på flera bussar dit,

–?Jag är därför säker på att det kommer fram och gör nytta. Det är fantastiskt att se glädjen då de får ta emot våra insamlade kläder.

Göran Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons